Hur skriver man en intresseanmälan för en lägenhet

Om man ska skriva en intresseanmälan för en lägenhet bör man skriva bra, personligt och vara tydlig med både vem man är och vad man egentligen är ute efter. Tänk på att titeln är det första hyresvärden ser, så den behöver tydliggöra vad du är ute efter. 

Vad är en intresseanmälan för en lägenhet? 

Vad är egentligen en intresseanmälan för en lägenhet och vad ska man tänka på? Idag är det ofta så att man skriver till hyresvärdar för att visa att man är intresserad av deras lägenheter. Till de stora och kommunala bostadsköerna behöver man inte skriva något personligt brev. Men det finns många mindre hyresvärdar som har lägenheter som står utanför de stora köerna. 

Om du vill nå en sådan hyresvärd och få möjlighet att hyra en bostad direkt av en sådan eller bli placerad i en mindre, privat bostadskö är det bra om man presenterar sig så att hyresvärden lär känna dig. Detta gör man bäst genom en intresseanmälan utformad som ett personligt brev. Ett bra sätt att starta innan du funderar på formuleringarna är att planera möbleringen av lägenheten och leva dig in hur det skulle vara att bo där. 

Hur man kan skriva en intresseanmälan 

Här har vi samlat de saker som hyresvärdar själva brukar nämna att de vill se i en intresseanmälan för en lägenhet. 

1. Skriv lite om dig själv

Vem är du? Hur gammal är du? Är du student och vad studerar du i sådana fall? Hyresvärden vill veta vem du är. Skriv detaljer om dig själv utan att bli pladdrig. 

2. Se till att vara påläst

Du måste veta vem du riktar dig til. Vill du visa genuint intresse måste du rikta dig direkt till hyresvärden och inte bara skriva ett allmänt brev. Tänk på samma sätt som när du skriver ett CV, då måste du skriva för just det jobbet. Det här är som ett brev inför en jobbintervju. Du måste vara påläst och veta vem du riktar dig till. 

3. Foto 

Foto är ett plus men inget som någon värd egentligen förväntar sig. 

4. Referenser 

Även om du aldrig haft en riktigt bostad tidigare kan man skicka med referens från en person du lånat en soffa som du slaggat på, eller referens på en chef eller lärare.