Förvara potatis i lägenheten på ett tryggt sätt

Att förvara potatis kan bli en aning svårare om man bor i lägenhet jämfört med hus. Vissa är säkerligen medvetna om att potatis bäst förvaras på en mörk och sval plats såsom en källare, men detta kanske man inte har tillgång till om man bor i en lägenhet. Ytterligare bra platser är under jorden såsom i stora luftiga lådor med jord, men även detta kan bli svårt om man inte bor i ett hus.

För att komma underfund med hur förvaring ska gå till kommer vi nedan att tala om olika tips för hur man på bästa sätt kan förvara potatis i lägenhet. Läs vidare för att ta reda på mer!

Olika platser att förvara potatis på

Om luften är för torr eller om omgivningen är ganska varm kommer potatisar inte att må särskilt bra. I kylskåpet är det lite kallt, vilket betyder att potatisen kommer att bete sig annorlunda när den exempelvis steks, men kylskåpsförvaring är fortfarande fullt möjligt om man inte har någonting emot det.

För de som undrar över konkreta platser för att förvara potatis i lägenhet kan man satsa på balkongen om man har en sådan. Även i trapphuset, under fönstret eller i kylskåpet kan fungera om man gör det på rätt sätt. Kanske är det dags för en ny lägenhet som har en händig balkong!

Är kylskåpet nog?

Som sagt är det möjligt att förvara potatis i lägenhet genom att helt enkelt lägga in den i kylskåpet, men det finns viss problematik som man behöver ha i åtanke. En stor nackdel är just att potatis ruttnar fortare i ett kylskåpet där temperaturen inte är optimal, och man bör heller inte lagra potatisen i närheten av äpplen.

Temperaturerna som potatisen mår bäst av är mellan 5-10 grader, och det är fullt möjligt att lägga dem i en papperspåse för att sedan förvara dem på en relativt kall plats såsom balkongen.

Ett sätt att se om potatisen är fräsch är genom dess färg, och man bör absolut inte äta potatis som har blivit grön. Man kan dock skära bort det gröna med god marginal och äta resterande delar av potatisen, men om hela alltet är grönt ska man slänga den. Att skala en potatis är även en god idé då man får bort potentiella gifter och kan njuta av potatisen utan oro. Ta hänsyn till dessa råd och se till så att du äntligen kan förvara potatis i lägenhet utan några problem!